buzafule20070108

http://www.fitomed.hu/index2.html

----------

Mélyfagyasztott Búzafülé, a Rákgyilkos Immunerősítő

 

A rákellenes küzdelemben Magyarországon jelentős eredmények születtek. Például, a Béres csepp, a könnyített, deuteron-szegény víz, vagy az Avemár táplálék-kiegészítő. Bár 100 éve ismert a barackmagban, almamagban stb. található amigdalin bomlási mechanizmusa, csak most jöttek rá, hogy szelektíven pusztítja a rákos sejteket. Azok nem "bírnak meghalni", mert a rák kikapcsolta bennük a DNS lebontási algoritmust (a szervezet folytonos újjáépülését zavarja meg). Az amigdalin bomlásánál keletkező HCN-nek, azaz, ciánnak, azonban nem tudnak ellenállni, mert a rák, a lebontási algoritmus mellett, a ciánsemlegesítő-enzim termelést is blokkolja. Így, míg az egészséges sejtekben a cián átalakul cianokobalaminná (B12 vitaminná!), addig a rákosakat legyilkolja. Ilyen szelektív mérgezést kerestek a gyógyszer-vegyészek, mindeddig -- hiába. Az amigdalin nem méreg, viszont a belőle bomló cián, a legerősebb, nemde? Az amigdalint közben átnevezték B17 vitaminnak (dr. Krebs, apa és fia!), mert hiánya miatt győz a rák (ravasz "hiánybetegségként"). [Az amigdalin, egyébként, egy népesebb szerves vegyületcsalád tagja.]

Nem elég csak a rákos sejteket legyőzni, a szervezetet meg is kell erősíteni, hogy győzni tudjon a rákon. A búzafülé, eltérően az elődöktől, mind a ráktemető B17-et, mind az erősítőket (esszenciális fehérjealkotók, nyomelemek – Béres csepp!, stb.) tartalmazza. Véletlenül, de deuteronban is szegény! Tehát, minden eddigi ötletet egyesít. Csakhogy az ”élő” búzafülé nehezen kezelhető. Egy monori csapat erre adott megoldást, élén egy gyógyszerkutatóval. [ZSP]

 

A mélyfagyasztott búzafűlé olyan innovatív immunerősítő világújdonság, amely minden kihívást pozitívan és elszántan megoldó elméről tesz tanúbizonyságot. Megalkotását az alábbi momentumok hívták életre:

 

A motiváció

Frissen préselt búzafülé kúrát 40 éve használnak világszerte, súlyosabbnál súlyosabb civilizációs betegségekre. "Gyógyíthatatlan"-nak bélyegzett emberek legendaszámba menő gyógyulási sikertörténetei fűződnek a módszerhez. Az érintettek nem az élet egyfajta meghosszabbításáról, hanem újjászületésről és életenergiával törté-nő feltöltődésről beszélnek. A terápia eredményessége tehát, a mind szélesebb körű alkalmazást feltételezné.

 

A probléma      Két szó: frissen préselt.

A búzafűlé kúrát bemutató könyvek és kiadványok szerves részét képezi a búzafű otthoni termesztésének részletes leírása, hiszen a klorofill koktélunk csak így lesz valóban frissen préselt. A búza mondhatni egyidős az emberiséggel, és teljesen hétköznapi növényként kezeljük. Termesztését nem lengi körül semmiféle misztikum. Aki viszont megpróbálta már a háztartásában nevelni az megtapasztalhatta buktatóit is:

Mag:                Nehézkes beszerzés, bizonytalan származás

Talaj:                Szennyezettség (ami a talajban, az a fűben!)

Rendszeres beszerzés nehézségei (az "aratás" után maradt talaj nem hasznosítható újra)

Csíráztatás:      Penészedés

Termesztés:      Nagy helyigény (20 tálca a vetésforgóhoz)

Penészedés (ha a fű sok vizet kap)

Kiszáradás (ha a talaj kevés vizet kap)

Termesztett fű vásárlása esetén:

Friss fű rendszeres beszerzésének nehézségei

Préselés:          Nem megfelelő présgép használata

Elfogyasztás:    Idő tényező betartásának nehézségei

Emberi erőforrás: Kimerültség, fásultság, cél feladása

 

A kihívás

A kipréselt lé magas aktív (élő) enzim- és fehérjetartalma miatt nem konzerválható hagyományos italtartósítási, illetve porítási eljárásokkal, mert az alkotórészek gyorsan (1/2 óra alatt) elbomlanak, vagy hatástalanná válnak. A préselés során kiszabadult szellemet tehát nem lehet a csodalámpába zárni. Ennek ellenére mégis feltűnik némely palackon a csábító búzafűlé felirat, tovább gyarapítva az "olyan mintha" termékek népes táborát. Fellelhetők nem búzafüléből, hanem búzafűből készülők is, de ezek hatása, jó esetben, olyan, mintha nyers levélkéket rágcsálnánk. A préselés célja pont az, hogy szabaduljunk attól a cellulózmennyiségtől, ami az emberi emésztőrendszernek feldolgozhatatlan. Képzeljük el, hogy 1/10 deciliter búzafűlevet felitatunk egy A4-es méretű itatóspapírral. A lap rostjai mind felisszák a zöld lét. Mennyit tudunk mindebből megenni? Néhány milligrammot bizonyára gond nélkül, de mennyi búzafülé jut így a szervezetünkbe? Ugye, most már világos, hogy préselés nélkül nincs búzafű terápia.

 

Az ötlet

Amennyiben friss búzafüvet lassú fordulatú berendezéssel préselünk, a lé élő marad, tekintettel az enzimaktivi-tásra. Alacsonyrendű élet, de élet. Az alacsonyrendű élet tartósítására viszont létezik egy kiskapu. Ez, pedig nem más, mint a hibernáció, a fagyasztás. Ahogyan az elektromos áram is lehet halálos, ugyanakkor az újraélesztő készülékek alapja; a fagyasztással is lehet ölni, de bennünket most az élet fenntartásának, "konzerválásának" lehetősége érdekel. Ez utóbbinak, pedig több évtizedes hagyományai vannak. Gondoljunk csak a spermiumok tárolására, ami olyannyira bevett szokás az állattenyésztésben, hogy a bikákat már rég hűtőtáskás inszeminátorok váltották fel.

Az emberi szerveket szintén fagyasztják a donortól a beültetésig tartó úton. A média hangos a legújabbkori botránykövektől, az őssejtektől, amelyek ugyanúgy hibernálva várják a nagy pillanatot, amikor életet menthetnek. Az anyatejnek ugyancsak nem létezik más tartósítószere, mint a nulla fok alatti hőmérséklet tartomány. Innen már csak egy kicsiny ugrás a nagy ötlet: hibernáljuk az élő ételt, hogy élő maradjon!

 

Az eredmény:  Két szó: könnyen hozzáférhető.

A FitoMed Mélyfagyasztott Búzafülé termékével nem kisebb cél valósult meg, mint a "csodás" hatású terápiának tömegekhez való eljuttatásának a lehetősége. A FitoMed átírta a búzafülé történetét azáltal, hogy a kapszulák bevételének szintjére egyszerűsítette használatát.

 

A FitoMed elsőként rakta le annak a technológiának a sarkköveit, amellyel a frissen préselt búzafülé könnyebben kezelhető alternatívája megalkotható:

Mag:                Bio tönkölybúza

Termesztés:      Biotermesztés, Zárt helyen (nem szabad ég alatt)

Idő tényező:     Vágástól préselésig kevesebb, mint 6 óra telik el

                        Préseléstől fagyasztásig kevesebb, mint 10 perc telik el

Szállítás:          Fagyasztási lánc betartásával

 

A termék

Egy doboz FitoMed Mélyfagyasztott Búzafülé 24db 12g-os kockát (valójában párnácskát) tartalmaz. Ajánlott napi adagja: 1-3 kocka/nap. Tegyük pohárba, s amint olvad, lassanként iszogassuk, vagy az egész kockát szájba véve elszopogathatjuk. Ha egy nap több kockát eszünk, azt tegyük egyszerre, nem kell "szétosztani". A búzafűléről tudni kell még, hogy elveszti egyik legfontosabb hatását, ha a gyomorban glukozidáz enzimmel találkozik. Ez az enzim gyakorlatilag minden nyers gyümölcsben, zöldségben és erjesztett élelmiszerben ott van. Ezért a búzafülé bevétel előtt 3, és utána 1 óráig nem célszerű enni. Ez alatt csak tiszta vizet igyunk.

A termék kétféleképp szállítható. Vagy a jól ismert hűtőtáskában, behűtött jégakkuval, vagy egy speciális termo dobozban, amely egy vagy két doboz FitoMed Mélyfagyasztott Búzafülé praktikus és helytakarékos hordozóeszköze.

 

Egy teljes kúrához két levélnyit (2x24=48 pasztillát) kell elfogyasztani (ajánlott minimális dózis!).

Egy-két évente érdemes teljes kúrát tartani, esetleg beöntéses módszerrel erősítve (a bélből jobban felszívódik).

 

Ellenőrzés

A mélyfagyasztásból történő felolvasztást követően az enzimaktivitás egyrészt műszeresen mérhető, másrészt, kipróbálva, átélhető, összetéveszthetetlen élettani hatások formájában. Akik fogyasztottak otthon termesztett és préselt búzafűlevet, azoknak ismerős lesz.

 

Ezen honlap tartalma információs célokat szolgál és nem tekinthető orvosi tanácsnak.

A termék nincs gyógyszerként bejegyezve és nem is az a célja, hogy betegségeket gyógyítson.

[A „hivatalos” „egészségügyi” (szerintem: betegségügyi) nomenklatúra hülyesége miatt „kötelező” szöveg! – ZsP.]

 

Fogy. ár:          8 900 Ft (2007-01-01)     BP:                  6

Kontakt személy: Zsadányi Pál +36-30-922-7864            http://www.fej.hu/fitomed/            zsadanyip@fej.hu

 

Az eredeti dokumentumot átszerkesztette, saját tudományszervezői és újságírói gyakorlati tapasztalatai alapján: Zsadányi Pál, okl. fizikus, tudományszervező és szabadúszó informatikus oktató-újságíró, 2006. decemberében.

 

 

Tenyészet:                                         Fagyasztóban:                          Egy pohárka Buzafűlé:

www.fitomed.hu